Fredagsmorgon och cupcakes.

 
 
 
 
 
Bilder från imorse. Fredagsmorgon och jag är leeeedig. Hur jäkla underbart? Äntligen fick jag sova ut även om det innebär att jag vaknar 07.49, dock pigg, och sedan fick jag äta frukost i lugn och ro vilket jag älskar. Såklart drack jag en kopp te, det går liksom inte annars. I smoothien hade jag banan, frysta jordgubbar, färskpressad apelsinjuice och chiafrön. Blev mycket gott! 
 
Sen har jag flängt runt för att handla diverse grejer, främst saker som behövs till cupcakebak halloween edition. Och jag hittade allt jag behövde! Cupcakesen är bakade och väntar på att svalna, sedan ska jag dekorera dem! Spindelnätstema på ena halvan och den andra halvan blir pumpor, hoppas det blir bra! Gänget ska nämligen hem till Shan i Nynäs ikväll för halloweenmiddag och sleepover, åh vad pepp jag är!! 
Dagbok., Fotografier., Mat & gott. | | Kommentera |

Tips tips tips: Plum village.

 
Alltså jag MÅSTE verkligen tipsa om ett svt flow-program. Gina Dirawi har ju en serie där, där hon åker runt i världen och träffar olika människor som helt enkelt lever på olika sätt. Jag har sett några avsnitt innan jag såg det här jag vill tipsa om och jag har gillat de tidigare avsnitten massor!
 
Just detta avsnitt åker Gina till södra Frankrike för att bo på ett kloster under några dagar. Hela avsnittet handlar mycket om mindfulness i stora drag, alltså "konsten" att leva i nuet och kunna vara bekväm av det utan att störas av dåtid eller framtid. Avsnittet var verkligen en tankeställare för mig och jag tycker inehållet är så så så viktigt. Kanske låter det flummigt för vissa men inte för mig, ta hand om din kropp och din själ, vad ger det en att straffa sig själv hela livet? Ingenting. Att må bra är så mycket viktigare än ideal och samhällsnormer som är skit. Och att må bra behöver inte betyda att vara lycklig, glad och tillfreds konstant, för vi är trots allt bara människor. Men, att accaptera att tankar och känslor kommer och går, tillåta sig själv att vara ledsen, att gråta, att tycka att allt är skit. Det måste finnas för att lycka och glädje ska finnas. Det svåra är väl att hitta en balans tänker jag. Nu flyger mina egna tankar iväg, men jag tycker verkligen sånt här är intressant. 
 
Sista saken. En så himla fin sägelse i avsnittet var ungefär: "Ser du bambun där borta? Titta högst upp, den svajar i vinden, det är vårt tankeflöde. Så titta mot marken nere vid roten, där rör det sig nästan inte alls, det är vårt riktiga jag."
 
Så klicka här här här för att se detta världsfina avsnitt! 
Fotografier., LIVSPEPP, Skrivet. | | Kommentera |

Tisdagslyx.

Igår hade jag en ytterst eminent tisdagskväll, så som fler vardagskvällar borde se ut. Efter en jobbdag tog jag pendeltåget för att byta till tvärbanan för att komma fram till Liljeholmen, där jag skulle träffa Alice och Nora. En sak som var så himla komisk var att vi skulle ses kl.18, men alla tre var framme redan en halvtimme tidigare. Träffades vi en halvtimme tidigare tro? Nej, alla tre befinner sig på tre olika platser för att fördriva den där förtidiga halvtimmen. Haha, underbart. Middagsingredienser inhandlades i alla fall och sen fulsprangs det för att hinna med tunnelbanan hem till Nora. 
 
 
Vi skulle laga potatis och purjolökssoppa, där såklart p-p-p-purjo behövs (med eller utan ögon). Allt i affären var förövrigt sjukt oproportionerligt, liksom purjon var världens största, vi köpte en gigantisk avokado, zucchinin var miniliten och ni vet sådana där glasflaskor med smoothie, Frosh tror jag de heter, fanns som megastor. Ah ni förstår, konstigt. 
 
 
En förebild.
 
 
 
Avokado som förövrigt typ är bästa grönsaken. Är avokado en grönsak förresten? Känns knäppt men jag vet verkligen inte vad det annars skulle kunna vara. Ett bär?? Nje.
 
 
 
Och så äntligen äntligen var vårt mästerverk till vardagsmiddag klar!
 
 
Juste, vi gjorde ju varma mackor till, med tomat och ost som kanske syns... Mm-mm-mm. 
 
 
Våra diskussioner var som vanligt bäst, om ni bara visste hur kloka och bäst dessa två är! Såklart spårade allt ju senare och en aning tröttare vi blev. Ja, spårade som i skrattattacker och ritade ugglor i Noblesse-choklad. Fint liksom. En helt vanlig tisdagskväll. Mer sånt tack!!
Dagbok., Fotografier., Mat & gott. | | Kommentera |
Upp