Bokskogen

Igår slutade vi tidigt så på eftermiddagen åkte jag och Mattias ut till bokskogen. Det är som det låter, en skog med massa bok. Nackdelen med Malmö är just att det inte finns någon skog riktig i närheten, vilket jag saknar. Det kan bli ganska platt häromkring. Men! En bit utanför finns det massor av skog, underbart. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
✼✼✼ 

Vi har haft så himla himla bra föreläsningar de senste dagarna! Jag berättade ju om att vi för någon dag sedan skulle ha föreläsning om onkologi, alltså cancer, och den var helt fantastisk. I slutet fick vi se en video från UngCancer och den var så väldigt berörande. Jag hade sett den innan men satt ändå med tårar i ögonen. Idag har vi haft föreläsning om demens och diabetes, ytterligare två intressanta områden. Dessutom två inspirerande föreläsare enligt mig, vilken lyx. 
 
Nu är det bara två veckor kvar till vår VFU, verksamhetsförlagda utbildning. Jag ska börja med fem veckor på ett vårdboende, spännande. Allt känns så nytt och tiden går så snabbt, det kommer säkert de där fem veckorna också göra. Sedan väntar en vecka i skolan och sedan ytterligare fem veckors praktik, men då på antingen en medicinavdelning eller en kirurgavdelning. Börjar fatta att detta är på riktigt nu. 
 
Nu kallar sängen, jag är så himla trött.
Godnattkram!
 
Fotografier., Livet som sjuksköterskestudent. | | 2 kommentarer |

måndagsmorgon

 
 
Måndag. Morgonpasset, grötfrukost och den obligatoriska koppen te. Ny vecka och det känns fint. Jag tror dessutom att jag friskförklarar mig nu, vilket innebär yoga eller en löptur i eftermiddag. Men först några timmar i skolan. Vi ska ha föreläsning om onkoligi och sedan arbeta med ett nytt case i eftermiddag. Båda ska bli intressanta känner jag. 
 
Ovan ser ni en miniliten papperstrana. Fin va? Jag lärde mig vika såna igår när vi hade söndagsmys med Tilia. Förväntar mig nu att bli helt hooked på det och vika mig en hel flock. Frågan är bara vad jag ska göra med dem, är lite sugen på att hända upp någonstans. Alltså åh. Framtidstänk, jag har ju än så länge bara vikt en. Nej, veckans sak att sträva efter är att vara mer i nuet (och inte missa hösten ute!!!). 
 
Ha det fint! 
 

TILIA

Hej fina!! Efter ett par kaosiga dagar säger jag nu hej. Eller, egentligen var det mest igår som var kaosigt, jag låste mig ute. Lagom tajmat efter att ha varit och handlat. Åh vad arg jag blev på mig själv, tänkte att huuur kan detta hända jag som alltid är så noga med att ha med mig nyckeln. Så jag sov hos Mattias och bestämde mig för att åka hem idag på morgonen för att komma in i min lägis då jag skulle anmäla det på kontoret här i mitt hus. Men icke, de på kontoret var på utbildning och skulle komma tillbaka imorgon så jag fick snällt ringa runt för att försöka lista ut hur jag skulle göra. Och juste, jag är nu åter inne i min lägis, fick ett samtal av vaktmästaren här som släppte in mig strax innan fem. Lite tur hade jag allt. 
 
Förövrigt stolt över att (nästan) inte få ångest av att ringa okända nummer. Jag kom ju över det mesta av det när jag jobbade i telefonväxeln på Huddinge kommun. Lite egenihopknåpad KBT med andra ord, och det fungerade ju så jag är glad! Det är ju inte så läskigt egentligen... Vet inte vad det är jag tycker är obehagligt. Men som det vanligt är det att fightas med tankar, ibland fungerar ju det.
 
Dock hann jag med en sväng på Oasen, en helt amazing och stor blomster- och växtaffär här i Malmö, med Tara och Mattias. Alltså wow va mycket växter! Jag är inte ens förvånad över att jag fick beslutsångest och att det slutade med att jag gick därifrån tomhänt. Nästa gång jag cyklar dit kommer dock något få följa med mig hem, det gäller att vänja sig vid tanken tror jag hehe. Båda Tara och Mattias köpte växter, mini-bonsaier och lite sånt. Fint!
 

 
Men hallå! Jag skulle ju berätta om den världbästa helgen jag hade nu under helgen som var. Vi volontärer i Tilia Malmö blev bjudna av en kvinna vid namn Helena att tillbringa en helg på landet för teambuilding, lära känna och planera hösten. Så otroligt snällt och generöst. Och vi hade det verkligen gelt fantastiskt. Mys, prat, skratt och allvarligheter. Telefonmöte, planering och skogspromenad. Frukost-, lunch- och middagsmys. Åh så fint allt var. Jag är så tacksam att ha fått möjligheten att lära känna de här fyra fantastiska människorna. Och som jag och Linnea pratade om på bussen hem, allt känns så självklart. Det känns som vi redan känner varandra på ett sätt. Alla med olika bagage, tillsammans så väldigt kompletterande. Det känns så bra. 
 
Har jag förresten skrivit om Tilia? Vi är en förening som arbetar förebyggande, stödjande och opinionbildande för ungas psykiska hälsa. Världsviktigt alltså. Jag är volontär här i Malmö och är bland annat med och ordnar söndagsmys och pärldagar. Ni kommer med största sannolikhet höra mer om Tilia här på bloggen! 
 
Nu, bilder!
Kramar!
 
 
 
 
 
 
 
Dagbok., Genom mobilkameran. | | Kommentera |
Upp