06. Spotifyåret 2014.

Mitt Spotify-år! Världens roligaste sammanfattning att kika igenom. Förra året gjorde jag ett inlägg om all statistik och så tänker jag även göra i år, för att det är så himla kul att blicka tillbaka på. Vi kör!!
 
 
Okej, kunde anat detta men är ändå väldigt förvånad. Mitt 1D-lyssnande har sjunkit väldigt mycket om en jämför med förra året men ändå lyckas de bli min top 1 artist. 
 
 
Och dessa kommer på platserna efter, väldigt mycket inte oväntat. Hade en galen hang up på Maggio i våras och så blev det en Krunis-höst, fint. 
 
 
Mest spelade album går i anda med mest spelade artist... Ett av mina favvoalbum av 1D! När de fortfarande var 5.

 
Ed Sheeran, såklart, hans musik är guld. Och två Maggi-album, ett resultat av Maggio-våren. Och så lite mer One Direction hiho. Förtsår inte hur de lyckas göra populäraste album statistik? Jag brukar inte jätteofta lyssna på bara ett album utan har oftast allt i spellistor... 
 
 
En av mina nummer ett bästa låtar någonsin. Älskaren. Fast 68 lyssningar låter ju inte så mycket ändå...?
 
 
Inga konstigheter. Förutom den lite otippade Scarred for life av Sabina Ddumba, fastnade för den i våras och tyckte det var den perfekta låten att platsa i min kvällsspellista. 
 
 
Upptäckte Seinabo Sey i mars och har varit fast sedan dess. Minns speciellt en dag när vårsolen började värma på riktigt och jag lyssnade på repeat på henns musik. Fantastiskt underbart bra. 
 
 
Egentligen säger det här mig inte mycket alls, har så himla svårt att föreställa mig det i tid liksom... Tycker det känns lite och undrar om de räknar med den tiden en lyssnar på offline-listor. Men ja, en hel del musik har jag lyssnat på under 2015. 
 
 
 
Många olika artister och låtar lyssnade jag på, det är så himla kul när hitta ny musik-peppen kickar in och en hittar massa nya bra artister och låtar.
 
 
"Gav mig ut på okänd mark", wooow. Lean on är så så bra! Och jag hittade en cover av Pentatonix som är fantastisk, de gör den helt accapella i en grupp på fem, lyssna!
 
 
Här hade jag precis flyttat till Malmö och lyssnade väl mest på vad som är tryggt för mig. 
 
 
Sen kom våren, med framförallt Maggio och Krunis. Och så lite trygghetsmusik. Väldigt bra men dock stormig vår!
 
 
Sommaren dominerades tydligen av detta och det kan nog stämma. 
 
 
Lyckades få med 1D under alla årstider! Lyssnade även mycket på Håkan, tror det har att göra med konsertpeppen inför nästa år (ååååh!!!). Och så Ásgeir, islänsk artist, så jäkla jäkla bra. Ännu ett lyssna-tips!
 
 
Pop i olika former verkar vara min grej även om jag har så himla konstig bild av vad det innebär. Men tydligen är det ca allt jag lyssnar på. Lite swedish indie rock får jag in som plats två, vad sjutton är det liksom. 
 
Och det var väl mest allt! 
Undra vad 2016 kommer bjuda på i musikväg.... Pepp!
Listor., Tips. | |
Upp