En FAN-helg i Malmö

Världens bästa mysigaste helg! Förra helgen hade jag ju finbesök här i Malmö av Alice och Nora. Och hur bra blev det inte. Fy vad jag tycker om de två alltså. 
 
På fredagen hämtade jag dem ganska sent på flygplatsen och efter lite drama att försöka ta sig ut med bil från parkeringen var vi på väg till metropolen Malmö. Alltså fy vad jag skämdes, allt som kan gå fel gick fel vid den där bommen man skulle ta sig ut genom. Började tvivla starkt på min förmåga att köra bil i den stunden, så illa var det. Men många skrattanfall blev det, glad att jag hade så fint moraliskt stöd i bilen!

Lördagen inleddes med mysfrukost i sakta mak och sedan tog vi bussen till västra hamnen för promenad, lunch och fika. Juste, ett tips, beställ inte apelsin-choklad-fappinon från Espresso House, enligt mina smaklökar ingen hit. Efter en mysig caféstund promenerade vi in mot stan för att kika lite i affärer. Alice och Nora hittade fina saker på Emmaus medan jag köpte ett litet flingsalt-kar på Systrarna Grene. Klockan var eftermiddag och vi passade på att handla middagsmat innan vi tog bussen hem till mig. Efter allt promenerande var så himla trötta så blev det någon timme vila, underbart. Middag och eurovision avslutade kvällen. Vi hade lagat bulgursallad med massa massa grönsaker och till det halloumi och en vinegrett med färsk vitlök. Gotti! 

Nästa dag inleddes likt lördagen med långfrukost och fix. Sen skulle vi på museum! Moderna muséet närmare bestämt och alltså... herregud så konstiga utställningar det var där just då. Ibland blir konst bara allt för abstrakt att det är svårt att ens få någon känsla väckt av det. Men eftersom det var kardemummabullens dag lämnade vi de konstiga utställningarna och gick till Lilla Kafferosteriet för att fika. Ett väldans bra Malmö-tips förövrigt, urmysigt fik! Efter goda bullar och varm dryck var det dags att dra sig mot Mattias för att låna bilden igen. Med några affärsstopp på vägen såklart (designtorget, jag vill ha allt). Vid kvart i fyra kramades vi hej då på flygplatsen, världens finaste vänner alltså. Alltid alltid vill jag ha de två i mitt liv. 
 

Vad som händer just nu

Hej! Tycker att bilderna ovan sumerar hur mitt liv är just nu. Massa massa plugg och andra viktigheter som att tvätta och flytta. För ja, nästa vecka flyttar jag! Så himla pepp och så himla kul ska det bli. Två veckor framöver kommer mitt liv vara himla hektiskt med den stundande flytten och den stundande tentan. Men efter det är jag friiii och då är dte plötsligt sommarlov och Håkan på Ullevi. Fantastiskt ska det bli. 
 
Skolan består just nu av ett relativt stort grupparbete och en tenta om 2,5 veckor. Gruppredovisningen har vi i för sig på tisdag vilket är himla skönt för efter det är det tentafokus som gäller. Det är tentan som är det stora och kanske svåra men jag känner mig *peppar peppar* ganska lugn just nu. Igår fick jag ett himla bra pluggflow och tänker att om jag bara håller i detta så kommer det gå bra. 
 
Det är faktiskt ganskla intressanta ämnen vi har tenta på men som alltid blir ju allt lite tråkigare och segare om en inte själv får bestämma att en vill göra det. Gruppsykologi, genus inom vård & omsorg och ledarskapsteori, visst låter det inte sååå himla illa? Sedan har vi också ekonomi och styrning, säkert viktigt men inte alls lika kul. Men, tänk att jag snart är klar med termin 3 på sjuksköterskeprogrammet...

Den stora frågan alla ställer sig: Vart tog denna vårtermin vägen? 
 
Kolla förresten molnen på den här bilden. Så dramatiska och så fina! Från min balkong som snart inte är min längre. Jag inståg i söndagsnatt att jag faktiskt flyttar nästa vecka, det had eliksom inte slagit mig innan. För i helgen hade jag ju finbesök, Alice och Nora var här. Jag har varit så inställd på det och tänkt att jag tar tag i alla saker som rör flytten efter denna helg. Och så plötsligt har helgen gått. Snacka om snopen jag blev. Men glad såklart.

Jag och Linnea, som jag flyttar in hos, kommer vara stödhem åt en fin liten katt vid namn Nova. Hon är nio år gammal och har inte haft det så bra där hon tidigare bott. Igår fick jag träffa henne och efter en stund tryckandes under sängen kom hon fram och hälsade. Världens sötaste och gosigaste, tror jag kommer trivas otroligt bra med att bo med en katt.
 

En fredag i Köpenhamn


I fredags åkte jag och Charlotte över Öresundsbron till Köpenhamn. Underskattat det där, att bo 35 min med tåg från ett annat lands huvudstad, jag vill utnyttja det mer! Fast riktigt 35 minuter tid det inte, utan ganska mycket mer. Långhelg och superfint väder kombinerat och halva Skåne ville resa till KPH. 

Tillslut var vi framme och promenerade Ströget ner till Nyhavn där vi hittade en uteservering. Alltså solen värmde så himla mycket! Och jag brände mig lite på ena armen... Vi åt i alla fall goda smörgåsar och drack iste. Och lyckades kommunicera endast på svenska, inte för att det är världens svåraste när en har en meny att peka på om servitören inte skulle förstå, haha. 


Charlotte och jag! Så glad att denna människa valde att flytta till Lund och plugga till läkare där istället för i Linköping. Att bara ha 15 min med tåg i avstånd är så himla bäst.


Fina Nyhavn! Sen köpte vi glass och satt på kajkanten och pratade ett tag. Så mysigt och välbehövligt. 

Fina blommande träd såg vi! 


Och dena fantastiska kyrka som jag tror hette Marmorkyrkan. 

Så här såg det ut inuti. Mäktigt. Där satt vi en stund och tänkte på människor som var värda massa extra tankar just den dagen. Annars också såklart. 


Vi fortsatte vår Köpenhamns-upptäcksfärd och gick till kastellet. Älskar att alla träd bara exploderat i utslagnad denna långhelg! 


Sista turistmålet blev den lille havfruen! Första gången jag såg henne. Så himla mycket folk var det och det jag tänker nu är hur många bilder en själv är med på, på främlingars kameror... Hm.

Sen njöt vi lite till av solen innan vi tog tåget till Malmö igen. Vilket tog en och en halv timme pga de där himla grönskontrollerna. Ännu ett hm. Väl i Malmö tog vi bussen hem till Bella där vi var ett gäng som grillade, så mysigt slut på en himlans underbar dag!

Dagbok., Genom mobilkameran., LIVSPEPP, Resor. | | En kommentar |
Upp