fotografier från en stockholms-visit

Lördag, Stockholm. Det är lördag och jag sitter hemhemma i soffan med tjejvasan i bakgrunden. Det blev en snabbvisit i huvudstaden med biljetter spontanbokade för några veckor sedan. Igår fyllde nämnligen Shan år och idag ska vi fira honom med brunch på djurgården. Fint av många anledningar, inte minst för att jag ska få träffa nästan hela mitt gymnasiegäng, pepp! Imorgon hoppar jag på tåget vid halv nio och sedan är det spexförberedelser i Lund som gäller. Nästa vecka har vi Boelspexare återuppsättning av Pocahontas, det blir intensivt och det blir kul, allt är precis som det ska vara. 
 
För nästan en månad sen, nämligen i början av februari, var jag uppe i Stockholm precis som nu. Kameran fick följa med och jobba massor, åh vad jag saknat att fota vardagsglitter. Fast den helgen var kanske inte vardag eftersom det var en helg... men fint var det! 
 
Jag åkte upp tordags kväll och fredagen bestod av träning, tandläkarbesök och familjehäng. Men på lördagen mötte jag upp Alice och Nora för att handla brunchingredienser. Så bra grej. Sen gick vi hem till Nora och fixade och lagade och åt och pratade och skrattade massor. 
 
På kvällen åkte jag hem till Johanna och Micke där Casper och Hanna också var, sedan var det tacosmiddag som gällde. Så himlans gott. Och så briljant sällskap. Vi pratade massor massor, spelade spel och åt chokladpudding till efterrätt. Varför äter man inte det oftare, världsgott ju! 
 
På söndagen träffade jag Shan vid 12 efter att ha låst in min väska i ett skåp på centralen, vi skulle nämligen hänga tills mitt tåg gick senare på kvällen. Vi fikade lyxigt på Haymarket vid hötorget, jag drack en cappucino på havremjölk och åt en raw chokladkaka, så god! Vi, eller mest Shan, tog bilder vilket tog sin lilla tid då han ville bli nöjd och ojojoj vad de vid bordet bredvid kollade och pratade om oss på ett språk vi inte förstod. Haha, som jag skrattade. Allt var sig likt, det är så det är att umgås med Shan. Love it. 
 
Vi promenerade runt och kikade i affärer, gick från Hötorget till söder och såg på vägen brandbilskaos och andra märkligheter. Shan köpte en tröja och jag hittade en kappa som skulle kunnat vara min drömkappa om det inte varit för att den blev så puffig i ryggen när man knöt åt... Sen! Var det dags för middag. Vi promenerade bort till det vita huset på bilden ovan och åt vegansk buffé på Hermans. Så. Himla. Gott. Det var så himla mysigt. Och sen promenerade vi till centralen, jag hämtade min väska, handlade lite färdkost, kramade Shan hej då och hoppade på tåget till Malmö!
 
Så himlans mysiga och underbara dagar det var. Och idag är det strålande sol och vit snö och jag känner mig bara lycklig i hjärtat. Ha en fantastisk lördag!
 
Fotografier., LIVSPEPP, Mat & gott., Resor. | | 2 kommentarer |

tankesnurr (bra sådant)

tänker allt oftare att jag är en ny version av mig själv. för några veckor sedan var det något som klickade till inom mig, nästan som att det var något som föll på plats. plötsligt kan jag resonera med mig själv, på rikitgt. plötsligt inser jag vilka av mina snurrande tankar som är fullständigt orimliga och kan liksom aktivt ta ett steg från dem. och det mina vänner, är ganska stort. 
 
eller så är det bara en period av lite bättre mående. så kan det kanske också vara. som en del av livet. men någonstans inom mig hoppas jag att detta är min nya grundnivå.
Skrivet. | | Kommentera |

om ett brödbak

Tillbaks på intranätet. Jag har hunnit med en Stockholmsvisit, massa plugg och kanske något mer. Och juste, vegan i 21 dagar har jag varit också! Har verkligen inget behov av att gå över till animaliska produkter igen så jag forsätter med det här. Måendemässigt känner jag ingen skillnad, om inte att jag mår lite bättre, alltså fysiskt. Att äta veganskt gör mig pigg! 
 
Igår bakade jag bröd! Ett brödbak som sträckte sig över två dagar kan man säga, i och med att det kalljäste i kylskåpet en hel natt. Morgonen efter fick det åka in i ugnen och wow wow wow, kanske var det det snyggaste brödet jag någonsin bakat. Berättar det helt utan skryt för det var verkligen så himla lätt att göra. Men snyggt, ja det blev det och jag ska visa er. 
 
Liksom kolla!!! Snyggt va? Det gräddades i gjutjärnskastrull, lite med lock och lite utan vilket resulterade i ett superknäckigt skal och en väldans god insida. Enkelt recept då det endast innehöll två sortes mjöl, jäst, vatten och salt. Detta kommer jag absolut göra igen med vissa modifikationer, toppenbra. 
 
Fotografier., LIVSPEPP, Mat & gott. | | Kommentera |
Upp