dimmiga dagar

Wow vilken lugn helg. Wow vilken välbehövlig helg. Jag är hostig och inte helt frisk än, men den här helgen har verkligen fått mig att friskna till en hel del. Jag har hängt lite med Mattias, igår såg vi en rolig film som hette Dinner for dummies. Jag är verkligen inte en film-människa så det var kul att se en film som jag inte tappade intresset för, hehe. Sen förlorade jag stort på TP när vi spelade det med Ejnar och hans kompis Johan. Herregud, det finns få saker som känns så förnedrande som att inte klara en enda fråga på TP tycker jag. Haha... okej, lite kanske jag tar i men ändå! Orättvist tyckte jag det var eftersom alla andras frågor var så mycket enklare. Så typiskt mig att jag måste motivera att jag faktiskt kunde några frågor i spelet, varför inte bara stå för att jag var dålig?
 
Jag har börjat läsa de Harry Potter-böckerna jag fick av Mattias i julklapp. Den finaste finaste serien av HP-böckerna på engelska, älskar verkligen illustartionerna på alla framsidor. Jag resonera så här: det går inte att äga HP-böcker som inte blivit lästa så det är bara att beta av dem en efter en. Jag klagar absolut inte, lite extra Harry Potter i vardagen gör livet lite finare. Det är sedan gammalt. 
 
Åh nej. Kom just på att vi har massa tvätt i torkrummet som måste hämtas upp... Lagom kul. Det får bli det som fixas ikväll och sedan kallar min säng. Jag vill läsa HP och somna tidigt. Imorgon har vi seminarium om våra projektidéer kl. 13.15. Vilket betyder lugn morgon. Nåt extra kul har hänt i helgen också, kanske berättar jag snart... Tills dess, ha det fint!
 
Böcker., Dagbok., Fotografier. | | Kommentera |

water under the bridge

Tisdag 17 januari. Igår var första dagen på termin 5. Overkligt att jag är sjuksköterska om ett år! Terminen som är framför oss är en teoritermin, projektplan, examensarbete och en medicinkurs. Jag ser fram emot det och tycker det ska bli kul men mycket plugg kommer det ju blir. Förra terminen var ju praktiskt taget endast praktik så detta väger verkligen upp. Bra eller dåligt, oavsett är det den sista teoriterminen för sjuksköterskeprogrammet. 
 
Just nu håller vi på med massa statistik och vetenskapliga artiklar i skolan. Det är väl kanske inte mina favoritområden, men det går. Igår köpte jag nytt block och en fin mapp, new start. Jag har också en väldans fin kalender för 2017 vilket är så nice. Orange är den, en av mina favoritfärger. 
 
Och hur går det med veganutmaningen? Jo tack, jättebra faktiskt. Alltså som sagt, egentligen är det inte så stor skillnad från vad jag "brukar" äta. Passar på att testa många nya recept vilket jag älskar. Här ovan är en favoriträtt jag har fastnat för, vietnamesiska vårrullar med dipp. SÅ. GOTT. 
 
Nova och jag hängde i sängen för nån dag sen. Kolla vad mysigt och avslappnat hon ligger. Det är verkligen en så himla bra grej med att bo med en katt, man blir inspirerad till att bara ta det lungt och slappa. Speciellt härligt är det ju såklart med en spinnande katt bredvid.
 
Två träningsrelaterade grejer jag sysslade med förra veckan! Ett riktigt tufft gympass och lite badminton. Nu tror jag dock att jag håller på att bli sjuk vilket verkligen känns så tråkigt. Klockan är 21.19 exakt just nu och när jag är klar med det här inlägget ska jag faktiskt gå och lägga mig. Sömn är den bästa medicinen, alltid. 
 
Ha det fint!
 

Några av januaridagarna...

Söndag och mysdag. Jag har vaknat hos han jag tycker om så mycket, cyklat på isiga gator (sånt man gör som Malmöit), handlat, tvättat och nu sitter jag i sängen och kikar på lite plugg. Denna vecka känns otroligt lugn, vi har en föreläsning och på fredag är det tenta. Veckan kommer alltså innebära tentaplugg, träning och såklart veganmat eftersom den utmaningen börjar imorgon. Jag är pepp! 
 
Men! Låt mig visa lite vad som hänt på sistone. 
 
Igår snöade det i Malmö, första snön för i år. Det var dessutom ganska så väldigt kallt nu i veckan, -10, men oj vad mysigt jag tycker det är med sån kyla så länge man inte fryser. Inte ofta minusgraderna kryper ner så pass mycket här i Skåne. Bilden tog jag på väg hem från gymmet efter ett riktigt svettigt pass, så himla nice!
 
En bild från samma dag, snö, men inte alls så mycket.
 
För nån vecka sen var jag och Linnea lediga så vi åt bananpannkaksfrukost med massa goda tillbehör. Bananpannkakor är verkligen så underskattat, enkelt och superdupergott. Dessutom bästa sättet att rädda bruna bananer om man inte vill äta dem som vanligt vilket jag inte är så förtjust i.
 
Innan jul träffade jag Michaela som berättade om ett tre pussel med 1000 bitar var för 99 kr på Claes Ohlson. Och jag blev så himla pepp på att lägga pussel, något jag aldrig direkt gjort på riktigt. Jag köpte det där pusslen och började med motivet ovan. Underbart alltså, att bara sitta och leta efter rätt bitar och samtidigt lyssna på P3, vilken meditation! 
 
Tentaplugg som sagt. Kvinnor och barn. Nu är vi snart experter på menstruationscykeln, råd vid foglossning och könssjukdomar. Nästa vecka ska vi börja plugga på barn-delen av tentan. Känns ändå kul, jag känner rätt så mycket pluggpepp nu efter jullovet och det är ju såklart väldans himla jättebra! 
 
Nu ska jag dricka te och läsa, ha det fint!
 
Upp