New York - dag 7

 
Mitt näst sista New York-inlägg börjar med en promenad från East Village,  där vi bodde, till slutmålet China Town. Vi gick genom en park...
 
 
Förbi häftig graffiti....
 
 
Och hus som kändes typiskt New Yorkiga.
 
 
 
För att komma till China Town gick vi genom Little Italy, som är så jäkla gulligt alltså. Men det har jag väl sagt förut. 
 
 
 
Längst en gata fanns vääärldens största julgranspyntsaffär. I juni!! I butiken spelades julmusik och alla möjliga tänkbara julgransprydnader fanns. Så fantastiskt. 
 
 
När vi fyllt på vår juldos pomenerade vi vidare. Gatorna hade börjat fyllas på med folk och det var många som stannade för att fotografera streetart som fanns lite här och där. Så även jag, såklart. Streetarten var så så så häftig!
 
 
 
 
Och så kom vi äntligen till China Town där det var full fart på grund av marknad. En kunde köpa drakfrukt till exempel.
 
 
Och tvål. Men Alice och Nora, ser ni varför jag kände mig näst intill tvungen att föreviga detta?
 
 
I en park satt det asiatiska män och kvinnor och spelade spel samt läste tidiningar skrivna på kinesiska eller liknande. Helt ärligt så skulle vi lika gärna kunnat befinna oss i till exemple Kina, vilket kändes sjukt häftigt i och med att vi var i New York. 
 
 
Nästa mål var Shake Shack, en populär snabbmatsreataurang som finns på några olika ställen i New York bland annat. Detta var dock den första av restaurangerna som öppnade och var lokaliserad i Madison Square Park. Vi ställde oss i den redan långa kön för att köpa milkshakes!
 
 
 
Jag tog en i smaken vanilj som var så himla god! Och perfekt i värmen om än galet mättande. 
 
 
När vi satt på bänkarna och drack våra milkshakes kom det fram en farbror och försökte värva oss till något politiskt, dock gick ju det inte så bra då vi berättade att vi faktiskt inte bodde i New York utan i Sverige. Kul ändå, hoppas det gick bra för honom, om det var någon bra politisk han stod för såklart.
 
 
Lite av Madison Square Park.
 
 
Precis intill parken låg The Flat Iron, New Yorks första skyskrapa. 
 
 
 
På väg hem från tunnelbanan var en gata avspärrad och en scen var placerad mitt på gatan. Det var uppträdanden och just då vi var där var det ett band som spelade. De var så duktiga och känslan att stå och se en liten livekonsert mellan höghus i New York var minst sagt en väldigt häftig upplevelse. 
 
 
Mot kvällen tog vi tunnelbanan till West Village för att gå High Line! High Line är en promenadsträcka på några kilometer och en går där tåg tidigare har gått. Dessutom är sträckan högre upp än markhöjd så utsikten var väldigt väldigt fin.
 
 
Kolla vad gulligt det här glassföretaget hade skrivit sin skylt!
 
 
 
 
 
En kunde se da gamla tåg språret i marken där en gick.
 
 
Arkitekturen runt High Line var så himla fin och häftig, dessutom varierade den väldigt mycket i stil från ställe till ställe.
 
 
 
Vi gick då solen höll på att gå ner och om ni någon gång går High Line så rekomenderar jag verkligen att ni går vid den tidpunkten! Ljuset var så fint och passade perfekt med miljön vi gick i.
 
 
Mer imponerande streetart.
 
 
 
 
 
 
Tillslut hade vi gått hela sträckan och det avslutades med en mäkta fin solnedgång över New Jersey.
 
 
 
 
 
Empire State Building skymtades väldigt tydligt och till höger ser ni lite av Madison Square Garden! Vi hoppade på tunnelbanan för att bege oss till lägenheten efter en toppendag!
Dagbok., Fotografier., Resor. | | 3 kommentarer |
Upp