- VARDAGSGLIMTAR -

 
 
 
Så här ser min vardag lite ut just nu. Om vardagarna hänger jag mest på praktiken, vilken det förresten bara är en vecka kvar på, om inte mindre. Känns helt helt galet. Samtidigt känns det väldigt skönt och jag ser fram emot en vecka i skolan och sen att få köra igång med nästa praktik! Dessutom ska jag en sväng upp till Stockholm innan praktiken på sjukhuset drar igång, jag och Ida ska se Madonna lördagen den 14 november. Pepp!!
 
Min helg var fin (så knäppt att jag skriver om detta nu, det är ju liksom fredag imorgon?! Jag har värsta måndagskänslan i kroppen varje dag), i fredags gick Tara, Mattias, Johan och jag ut i Lund. Dansade massa massa och det var jättekul, temakväll var det också, Mad men-tema. Alla var så finklädda och så var där en livespelande saxofonist! Resten av helgen låg jag dödssjuk (haha jaja...) i feber och världens halsont som kom från ingenstans. Därför har veckan varit lite trögstartad. Förra veckan var jag och Mattias båda lediga på torsdagen så vi åkte till havet för att andas frisk luft och titta på oktobervågorna. Det avr så himla grått men mysigt ändå. 
 
Just nu ser jag fram emot imorgon efter praktiken, det blir middagshäng och kanske utgång senare på kvällen. Kul ska det bli oavsett, jag läääängtar. Dagar att se fram emot är guld värda just nu. <3
 

Veckosummering 2 & 3

Jag slänger ihop förra veckans praktik-veckosummering för jag tänker att dessa två veckor har varit rätt så lika. Tiden går fort hörrni! Nu har jag redan haft praktik på vårdboendet i 3 veckor... Alltså är det bara två veckor kvar. Dessutom har jag fått reda på vart jag ska ha min sjukhuspraktik, det blir en urologi-avdelning på Malmö sjukhus. Mycket spännande. 
 
Majoriteten av dagarna jag haft praktik dessa två veckor har jag gått med undersköterskorna. Eftersom jag inte har någon tidigare omvårdnadserfarenhet har det varit sjukt bra och lärorikt. Dessutom väldigt roligt eftersom det är mer patientkontakt än vad en har som sjuksköterska på ett boende. Det är intressant att se vilka personligheter de äldre har, hur de vill ha sin frukost, om de är morgonmänniskor, hur de vill ha sängen bäddad osv. Så många smådetaljer som var och en har för sig, men det har ju alla, både de på boenden samt du och jag. Inte för att jag inte fattat det innan, men det är häftigt hur tydligt det är trots att en inte längre kan gå eller kanske prata. 
 
Hmm vad har jag mer tänkt på... Faktiskt inte så mycket. Jag tycker det känns bra. Sjuksköterska känns verkligen som världens bästa jobb men däremot kanske jag inte skulle vilja arbeta på ett boende till att börja mer. Men tänk, om jag inte haft denna praktik hade jag inte vetat det! Dock är det ju väldigt roligt oavsett. 
 
Nästa vecka blir det mer sjusköterskeinriktat, nu när jag har mer kött på benen och känner alla, både personal och boende, så känns allt väldigt peppigt! 
 
Nu är det fredag och det känns fantastiskt. 
Ha det fint!!
Livet som sjuksköterskestudent. | | Kommentera |

svaneholms slott

Väldans mycket sjuksköterskeprat det blev på blogget nu då. Den senaste veckan har jag knappt suttit ner och bara varit, lyssnat på musik och liksom bara pysslat med mitt. Omställningar tär med på mig än jag vågat erkänna tror jag, efter en veckas känslo-overload märkar jag kanske kanske att det börjar lugna ner sig. Eller så gör det inte det, vem vet. Ibland är det så jobbigt att känna precis heeeela tiden. 
 
Min helg var i alla fall superfin! I lördags var det internationella världshälsodagen och jag var i Trelleborg med bästa bästa Tilia-gänget för en heldag där. Syftet var att presenteras för olika föreningar, organisationer m.m. rörande psykisk hälsa. Tilia var såklart där, även Regions Skånes psykiatri, Hjärnkoll, Rädda barnen, KRIS, boenden av olika slag, dagaktivitetsgrupper och massa andra spännande duktiga människor som gjorde bra saker. I söndags tog jag min så efterlängtade sovmorgon, sprang i Pildammsparken och söndagsmyste med Mattias. 
 
Nu tänkte jag berätta, eller snarare visa, en annan helg, eller snarare en dag av en helg. Svaneholms slott en solig höstdag för några veckor sedan.
 
Ha det fint!
 
Grönt och tegel är en fantastisk kombination säger jag bara. 
 
Svaneholms slott.
 
 
Höstlöv är så himla fint, blir så peppig i kroppen av det!!! 
 
Nån hade ristat ett hjärta på ett träd. Haha, värd förklaring... Ni kanske såg det liksom?!
 
 
En spexig...
 
...och en som inte ville vara med på bild.
 
 
Åk dit! Promenera runt sjön! Mycket nice! 
 
Dagbok., Fotografier. | | Kommentera |
Upp