15. Påskhelgen 2016

 
 
 
 
 
 
 
Efter torsdagsens världsbästa Markus Krunegårds-konsert i Kristanstad tog jag tåget klockan 07.00 från Malmö Central nästa dag. Destination Stockholm. Eller, egentligen bara till Södertälje Syd eftersom tågen aldrig går hela vägen fram under röda dagar. När jag kom hem åkte vi nästan direkt upp till landet, så mysigt och något jag verkligen hade sett fram emot eftersom jag senast var där i somras. Några dagar av bokläsning, promenader, god mat, häng i solen och fika på mysigaste stället var rätt så himla bra återhämtning efter alla veckor med b-uppsats. Hoppas ni har haft det fint!
 
Dagbok. | | Kommentera |

14. I hope you´re all free wherever you might be.

Förra fredagen. Kväll och jag öppnar fönstret. Sval frisk luft mot ansiktet. "Tara kom hit och lyssna!" Jag hör årets första kvällsfågelkvitter. Så himla himla himla fint. Det tillsammans med en klar skymningshimmel utan moln gjorde allt så underbart. Och det var fredag, början på en helg som skulle bli så fin så fin. Älskar känslan. 
 
Igår. Sen morgon men samtidgt tidig förmiddag. Min bästa tid. Ser ett gammalt avsnitt av Dom kallar oss artiser med Markus Krunegård. Han är tidigt i sin solokarriär och tar tåget till Norrköping för att spela live på en skivaffär. Får världens bästa känsla i kroppen av det där 30 minuter långa klippet. Kanske är det för att Norrköping är något fint för mig. Kanske är det för att Markus Krunegård gör sånt man känner till musik. Kanske är det för att allt i livet stämde just där och då. 
 
För några timmar sen. Cyklandes på cykeln jag föraktar så starkt, men samtidigt är min bästa vän, nu med ny cykelkorg monterad och min favoritperson utan att jag ens visste om det. Hemåt. Skymning. Återigen fågelkvitter. Och jag fryser knappt. Känner mig pirrig över en idé som förhoppningsvis kommer överraska på ett bra sätt om några dagar. Inser att jag är ganska snål mot mig själv men att det faktiskt inte gör så mycket. Den pirriga känslan av att överraska någon är så mycket bättre än ny sminkborttagning från The body shop.
 
Fotografier., Skrivet. | | Kommentera |

13. En eftermiddag i Lund.

Hej hallå! 
 
Åh vilken härlig dag. Vid halv tolv tog jag en buss mot Lund. Vad jag saknar att åka buss en längre stund, det är så himla mysigt på något vis. Att hinna läsa, lyssna på bra musik eller bara filosofera och titta ut genom fönstret är så himla underskattat. Nu för tiden cyklar jag ju bara massor, alltså ingen tid för läsningen. Men istället betar jag av massor av poddar och mycket bra musik, fint det med. Jag är inne i en musik-period just nu och lyssnar nog mest på Laakso för tillfället. Så så så bra och i maj ska jag och Mattias gå och se dem spela på Babel. Pepp!!
 
I alla fall. Väl i Lund hoppade jag av bussen och mötte Charlotte, vi hade nämligen planerat att äta brunch på Sydskånska nationen. Men så blev det inte, efter 30+ minuters köande kom vi fram till kassan och fick veta att maten var slut. Så himla surt och vi som var så hungriga... Istället cyklade vi in till stan och åt grillad smörgås på Patisseriet. Gott! Och så tog vi igen, mycket mycket prat. Ute hade det hunnit bli klarblå himmel och sol så vi promenerade ner till St. Jacobs stenugnsbageri och köpe varsin kardemummabulle och varsin kaffe för att sedan sitta längst den soligaste väggen någonsin (domkyrkan) i kanske tre timmar. Ni hör ju hur drömmigt det var. 
 
Klockan slog gå hem tid så vi kramades hej då och jag tog tåget hem till Malmö igen. Sen jag kom hem har jag hunnit äta middag, diska undan allt från gårdagens pizzabak och tittat lite på tv. Såklart aktivt förträngt att förbereda mig inför slutseminariet för våra b-uppsatser vi har imorgon... Och nu är jag så trött att jag mest vill sova precis nu nu nu. Om jag tar mig i kragen och är effektiv så får jag gå och lägga mig alldeles strax, tänker jag. Vi får väl se hur det blir med det. 
 
Hoppas ni haft en fantastisk söndag! 
 
Dagbok. | | Kommentera |
Upp