07. en malmöpromenad.

Igår var en sån dag då förmiddagen bara försvinner för att en bara inte orkar någonting. Hela veckan har gått åt att förbereda inför en gruppredovisning som vi hade i torsdags. Hjärt- och kärlsjukdomar handlade min grupps redovisning om och det gick bra! Om än nervöst, som alltid. Men i alla fall, min förmiddag igår försvann medan det fina vädret gjorde sig påmind utanför. 

 
 
För att komma ut gjorde jag det enda rätta i just den stunden, slängde på mig lite läppstift, mina bästa örhängen och så gick jag ut. Kameran fick följa med mig!
 
 
Tog en preomenad förbi Pildammsparken och solen var så där eftermiddagsguldig, som den är på vintern.
 
 
 
 
Sedan styrde jag stegen mot stan och kikade lite i affärer. Reor är ju en bra grej och det finns många reor just nu. Hittade en mysig tröja för 100 kr på HM som fick följa med mig hem. Med polokrage och allt, gillart!
 
 
När jag kom ut hade solen hunnit gå ner. Malmö är fint i skymning. Sen handlade jag!
 
 
Till middag åt jag veggo-dumplings som jag hittade i frysdisken på Hemköp. Har sett att Ica har en variant också som jag velat testa ett tag, blev väldigt pepp när jag hittade liknande på Hemköp. Gott var det men nästa gång vill jag testa Icas, eller kanske laga egna... 
 
Ikväll väntar middag, vin och dans med finisar. Ha en underbar lördagskväll!

06. Spotifyåret 2014.

Mitt Spotify-år! Världens roligaste sammanfattning att kika igenom. Förra året gjorde jag ett inlägg om all statistik och så tänker jag även göra i år, för att det är så himla kul att blicka tillbaka på. Vi kör!!
 
 
Okej, kunde anat detta men är ändå väldigt förvånad. Mitt 1D-lyssnande har sjunkit väldigt mycket om en jämför med förra året men ändå lyckas de bli min top 1 artist. 
 
 
Och dessa kommer på platserna efter, väldigt mycket inte oväntat. Hade en galen hang up på Maggio i våras och så blev det en Krunis-höst, fint. 
 
 
Mest spelade album går i anda med mest spelade artist... Ett av mina favvoalbum av 1D! När de fortfarande var 5.

 
Ed Sheeran, såklart, hans musik är guld. Och två Maggi-album, ett resultat av Maggio-våren. Och så lite mer One Direction hiho. Förtsår inte hur de lyckas göra populäraste album statistik? Jag brukar inte jätteofta lyssna på bara ett album utan har oftast allt i spellistor... 
 
 
En av mina nummer ett bästa låtar någonsin. Älskaren. Fast 68 lyssningar låter ju inte så mycket ändå...?
 
 
Inga konstigheter. Förutom den lite otippade Scarred for life av Sabina Ddumba, fastnade för den i våras och tyckte det var den perfekta låten att platsa i min kvällsspellista. 
 
 
Upptäckte Seinabo Sey i mars och har varit fast sedan dess. Minns speciellt en dag när vårsolen började värma på riktigt och jag lyssnade på repeat på henns musik. Fantastiskt underbart bra. 
 
 
Egentligen säger det här mig inte mycket alls, har så himla svårt att föreställa mig det i tid liksom... Tycker det känns lite och undrar om de räknar med den tiden en lyssnar på offline-listor. Men ja, en hel del musik har jag lyssnat på under 2015. 
 
 
 
Många olika artister och låtar lyssnade jag på, det är så himla kul när hitta ny musik-peppen kickar in och en hittar massa nya bra artister och låtar.
 
 
"Gav mig ut på okänd mark", wooow. Lean on är så så bra! Och jag hittade en cover av Pentatonix som är fantastisk, de gör den helt accapella i en grupp på fem, lyssna!
 
 
Här hade jag precis flyttat till Malmö och lyssnade väl mest på vad som är tryggt för mig. 
 
 
Sen kom våren, med framförallt Maggio och Krunis. Och så lite trygghetsmusik. Väldigt bra men dock stormig vår!
 
 
Sommaren dominerades tydligen av detta och det kan nog stämma. 
 
 
Lyckades få med 1D under alla årstider! Lyssnade även mycket på Håkan, tror det har att göra med konsertpeppen inför nästa år (ååååh!!!). Och så Ásgeir, islänsk artist, så jäkla jäkla bra. Ännu ett lyssna-tips!
 
 
Pop i olika former verkar vara min grej även om jag har så himla konstig bild av vad det innebär. Men tydligen är det ca allt jag lyssnar på. Lite swedish indie rock får jag in som plats två, vad sjutton är det liksom. 
 
Och det var väl mest allt! 
Undra vad 2016 kommer bjuda på i musikväg.... Pepp!
Listor., Tips. | | Kommentera |

05. Video - Amsterdam 2015

 
Äntligen äntligen har jag tagit mig i kragen och redigerat klart det jag filmade i Amsterdam när jag och Mattias var där i somras. Känns så fint att ha lite rörliga bilder från resan, en minns allt på ett annat sätt tycker jag. Och så är det förhoppningsvis roligt för er att kika på. Tror detta ska bli tradition från och med nu, att göra en liten film från varje större resa. Ha en fantastisk söndagskväll!
 
(klicka på det lilla kugghjulet längst ner till höger på videon och ändra till 720p för bästa kvalitet)
Resor., Videoklipp. | | En kommentar |
Upp