En lördagsutflykt till Österlen

I helgen har mina föräldrar varit på besök här nere i Malmö, hos mig. Så himla mysigt! I lördags var vädret förträffligt fint och vi åkte på utflykt tvärs över Skåne till Österlen för en heldag där. Jag ska visa!
 
Vår första destination var Simrishamn där vi åkte direkt till stranden för att bada. Sanden var så där storkornig som den kan vara ibland, fint men ibland himla knepigt när en skulle ta sig upp eftersom en sjönk ner i sanden massa. Älskar förövrigt att bada i havet och är så glad att lite varmare väder kom till Skåne. 
 
Sen var det lunchdags, även det i Simrishamn. Vi åt på en restaurang som hette Apotekarns, italiensk-inspirerad mat och med världens mysigaste innergård. Jag beställde pizza med oliver, kapris, sardeller, mozarella, ruccola och vitlöksolja. Mmmmmm så gott var det! Tips!
 
Fikonträd kunde en köpa där. Dröm.
 
Fina hus och mysiga blomsteraffärer hittade vi när vi promenerade.
 
Bästa <333.
 
Sen åkte vi vidare, söderut längst kusten. Åkte igenom lilla samhället Brantevik som antagligen givit namn till min gata, Branteviksgatan. Och så kom vi fram till himla gulliga Skillinge där vi spanade på båtar...
 
... maneter...
 
... och folk som hoppade från bryggan. 
 
Ha-ha. Kanske är det jag som har himla dålig humor men jag fann detta väldans roligt. 
 
Eftersom det var så otroligt varmt behövdes det glass, såklart. Apelsinsorbet och polka, mmmmm. 
 
Sista stoppet och sista badet! Egentligen skulle vi till Sandhammaren som är en stor stor strand, men kombinationen lördag+semester+sommardag resulterade i att halva Skåne också ville ditt. Vi var lite försent på plats och körde istället till stranden bredvid. Inte fy skam det heller och temperaturen i vattnet var perfekt verkligen! På kvällen åt vi middag hemma hos mig, vi hade köpt med oss rökt lax från Simrishamn. Så gott! Och sen var den fina dagen slut och även jag, tänk att så mycket bad tar på krafterna.
 
Dagbok., Fotografier., Mat & gott., Tips. | | Kommentera |

Regn, Pokémon och en himla massa växter

Häromdagen laddade jag ner Pokemon go efter påtryckningar av min pojkvän och samhället. Eller, egentligen va det inga påtryckningar allas men det kan ju kännas så i och med hypen kring Pokémon-spelet nu. Jag kände i alla fall att jag var tvungen att ta reda på vad det var och så blev det. Vädret va himla dåligt men jag och Mattias begav oss ut på Pokémon-promenad ändå. Det dramatiska vädret gjorde allt väldans fint! Regnjacka löser allt, det är nog mitt bästa Malmötips.

Och några Pokémons hittade vi! Jag körde bilen och Mattias skrek "stanna!" titt som tätt för att en sällsynt pokemon dykt upp. Lite svårt att göra det på en trafikerad väg dock... Ska utforska spelet lite mer snart!

Två nya sticklingar har jag! Till vänster elefantöra och till höger palettblad. Palettbladet tog jag från en planta i Mattias strappuppgång. Vet inte alls som jag gjort rätt och om dessa kommer börja rota sig men jag hoppas hoppas!

Och igår, vilken pangdag. Jobbade till fyra och sen åkte jag och Linnea ut till svågerstorp där vi åt middag på Ikea, tog den obligatoriska Ikea-rundan och handlade massa fint från Plantagen! Jag köpte den stora växten i kopparkruka längst till vänster, så himla himla fin tycker jag! Nu börjar mitt rum komma igång på riktigt och det känns fantastiskt.

Ikväll kommer mina föräldrar till Malmö, kul! Ha det fint.

Dagbok., Genom mobilkameran., LIVSPEPP, Mat & gott. | | Kommentera |

160712

Sommaren är igång på riktigt även om det inte alltid känns i luften. Jag har börjar sommarjobbet på mottagningsteamet inom hemtjänsten och det känns bra. Rutiner, tidiga morgnar och matlådor. Det här ska nog bli bra. Efter att inte ha jobbat sen hösten 2014 kändes jobb som något ovant men oj vad fort det gick att vänja sig.

I torsdags komm Johanna och Micke ner till Malmö för minisemester här till idag. Så himla kul har det varit. Att hänga mest hela tiden, åka till Åhus, bada, laga goda middagar, åka vattenskoter och så har vi tränat tillsammans. Vi tränade ett pass som hette murph där vi va två och två. 100 armhävningar, 200 situps och 300 knäböj plus 1 km löpning innan och efter alla övningar, och övningarna delar man på och gör hälften var. Kul, jobbigt och träningsvärken var ett faktum dagen efter. Så skönt att vara igång med träningen nu dock! Midnattsloppet om lite mer än en månad nu...

Och igår hade jag och Mattias ettårs-dag. Fint och himlans knäppt att tiden går så snabbt. Han är allt bra han. <3

Dagbok., Genom mobilkameran. | | Kommentera |
Upp